planet.opensource.dk

Udgiv indhold
Planet OpenSource DK - http://planet.opensource.dk/
Opdateret: 6 minutter 50 sekunder siden

Peter Toft: Sjov underholdning med middeldovne teenagere: Geocaching

april 20, 2014 - 22:00
Et tip til ferieunderholdningen her i påsken. Min familie og jeg har lige været en uge på Langeland. Rigtig hyggeligt, men der er ikke så mange udflugtssteder, der kan hamle på med podernes Minecraft-spil og World of Worcraft. Men vi fik alligevel en del hyggelige og kulturopleverelser på Langela...

Jesper Dangaard Brouer: Full scalability for Netfilter conntracks

april 16, 2014 - 13:41
My scalability fixes for Netfilter connection tracking have reached Linus'es tree and will appear in kernel release v3.15.

Netfilter’s conntrack have had a bad reputation for being slow. While this was true in the "early-days", it have been offering excellent scalability for established conntracks for a long time now.  Matching against existing conntrack entries is very fast and completely scalable. (The conntrack system actually does lockless RCU (Read-Copy Update) lookups for existing connections).

The conntrack system have had a scalability problem when it comes to creating (or deleting) connections, for a long time now (single central spinlock).  This scalability issue is now fixed.

This work relates to my recent efforts of using conntrack for DDoS protection, as e.g. SYN-floods would hit this "new" connection scalability problem with Netfilter conntracks.

Finally version 3 of the patchset were accepted March 7th 2014 (note Eric Dumazet worked on the first attempts back in May 9th 2013). The most important commit is 93bb0ceb75 "netfilter: conntrack: remove central spinlock nf_conntrack_lock")

Jesper Dangaard Brouer: Mitigating DDoS SYN flood attacks with iptables/netfilter

april 16, 2014 - 12:31
Hey, I'm also blogging on the Red Hat Enterprise Linux Blog

I recently did very practical post on Mitigating TCP SYN Flood Attacks with iptables/netfilter, with the hope to provide the world with a practical solution to solve these annoying SYN-flood DDoS attacks, that we have been seeing for the last 20 years.

I've also been touring with a technical talk on the subject, and the most recent version of the slides are here.

Jesper Dangaard Brouer: Announcing: The IPTV-Analyzer

april 16, 2014 - 12:11
I'm happy to announce the first official release of the IPTV-Analyzer project, as an Open Source project.
Homepage: http://www.iptv-analyzer.org
Git tree: https://github.com/netoptimizer/IPTV-Analyzer
The IPTV-Analyzer is a continuous/real-time tool for analyzing the contents of MPEG2 Transport Stream (TS) packets, which is commonly used for IPTV multicast signals. The main purpose is continuous quality measurement, with a focus on detecting MPEG2 TS/CC packet drops.
The core component is an iptables (Linux) kernel module, named "mpeg2ts". This kernel module performs the real-time Deep Packet Inspection of the MPEG2-TS packets. Its highly performance optimized, written for parallel processing across CPU cores (via RCU locking) and hash tables are used for handling large number of streams. Statistics are exported via the proc filesystem (scalability is achieved via use of the seq_file proc API). It scales to hundreds of IPTV channels, even on small ATOM based CPUs.
Please send bugreports, patches, improvement, comments or insults to: netoptimizer@brouer.com

Jesper K. Pedersen: No posts!

april 14, 2014 - 19:30
There are no blog posts in this category!

Poul-Henning Kamp: Open Source og Penge

april 14, 2014 - 10:33
Hvis det lyder for godt til at være sandt, er det ikke sandt og selvfølgelig er Fri software ikke gratis: Nogen skal betale for pizzaen og de hvide tennissokker i sidste ende. Diverse open source software projekter har "foundations" der prøver at skrabe penge sammen til udvikling og vedligehold...

Peter Makholm: Version2.dk: Det Skandaleramte SikkerhedsLag - og hvad gør vi nu?

april 14, 2014 - 08:54
Efterhånden kan min tillid til SSL ligge på et meget lille sted. De seneste tre kritiske fejl SSL-implementationerne er tilstrækkeligt til at råbe vagt i gevær. Men dette er ikke den eneste grund til at miste tilliden til SSL. Gennem et styke tid har jeg testet flere websteder med Qualys SSL Lab...

Peter Toft: code.org: Mere sjov programmering for børn - og hvordan kommer vi videre?

april 13, 2014 - 22:15
I direkte forlængelse af sidste uges blog-indlæg om børneprogrammering satte jeg mig i dag med hjemmesiden http://code.org. Det er et site, som prøver at forøge interessen for at programmere. Man bliver guidet igennem sjove programmeringsøvelser, og rammen er meget kendt: Flappy Bird, Angry Bir...

Andreas Bach Aaen: Backup i sikker afstand

april 13, 2014 - 21:12

Rigtige mænd tager ikke backup – de græder. Dette er den klassiske undertitel til en ophængt hardisk med der brudt sammen med smadrede læsehoveder.

Nogle gør som rigtige mænd, andre systemateser det voldsomt. Jeg hører ikke til nogen af yderkategorierne indenfor backup. Jeg har jævnligt taget backup af mine vigtigste data fra een hardisk til en anden. Ikke fast, men en gang i mellem. Egentlig synes jeg det er fornuftigt, at gøre det oftere, men jeg har aldrig fået automatiseret det – lige indtil for nylig. Samtidig har der været andre grunde til, at jeg ikke har være tilfreds med min hidtidige løsning.

 • Hvis der var indbrud – ville tyven så ikke tage begge harddiske med, hvis de står lige ved siden af hinanden?
 • Hvis et lyn rammer ned i installationen, vil alle diske så stå af?
 • Hvis der går brand i huset, vil alle harddiske gå tabt?

Med andre ord, hvilken type fejl var min hidtidige praksis en forsikring imod? Altså backup fra en harddisk til en anden harddisk stående lige ved siden af. Det sikrer helt klart imod klassiske diskcrash, hvor en harddisk bryder sammen. Jeg er ikke vidende om at jeg er ramt endnu. Måske har jeg diske hvor der er opstået checksumfejl på lokale sektorer, men hvor firmwaren har flyttet data til andre områder. Jeg har ikke undersøgt dette og ved ikke om de ret advancerede firmwares der er på harddiske snyder mig. Jeg har ikke haft et datatab af betydning. Den manuelle ustrukturede sikkerhedskopiering, har sikret, at jeg er klar over hvor frisk en kopi jeg har. Jeg går ikke og bilder mig ind at min automatik har klaret ærterne for mig hver nat, mens realiteten er at scriptet er gået i står for måneder siden. Så ved at gå over til automatisk backup, så tilføjer jeg også muligheden for falsk tryghed.

Mit husbyggeri gjorde, at jeg fik installeret min centrale server i teknikrummet inde i huset. Samtidigt beholdte jeg konceptet med et mindre rackskab i udhuset. Dette skab er nu blevet til mit backupskab. Her står en lille nas maskine, som jeg har sat op til at lave automatisk backup af mine vigtigste data. I praksis hjemmekatalogerne. Backup af komplette maskiner har jeg holdt mig fra. Her foretrækker jeg at sætte dem op på ny ud fra en nyinstallation, hvis uheldet er ude. Det er jo bestemt heller ikke sikkert, at jeg vil have noget tilsvarende hardware efter et datatabsuheld.

Til den automatiske backup til mit backup skab har jeg benyttet rdiff-backup og fulgt denne opskrift. Jeg har fået mig et serverrum nummer to i en anden bygning. Ikke en bygning langt fra huset, ikke en bygning koblet på en anden el-installation, men dog placeret så en brand ikke nødvendigvis tager begge serverrum med i købet. Med lidt held tager en fejlstrøm i el-installationen ikke alle harddiske i begge serverrum med sig og sandsynligheden for et indbrud hvor der er brudt ind i både hus og udhus og det allerede noget ældre it-udstyr snuppet begge steder er temmelig lav.

Nu kunne man jo indvende, at det var bedre at tage backup til en lokation meget længere væk. Dette ville kræve en backup løsning hen over internettet og til en lokation, hvor man kan stole trygt på administratoren. At placere alle mine data i skyen er ikke lige mig. Der er for mange eksempler på udbydere der har lukket butikken igen. Der er også langt større sandsynlighed for at virksomheder eller nationer trævler mine data igennem for at lære mig bedre at kende. Det ønsker jeg hverken at give Google eller NSA mulighed for.

Trofaste læsere af denne blog vil kunne genkende racket. Det har været placeret i mit gamle udhus – og nu sidder det så i mit nye – dog med en del mindre udstyr i.

Så backup i sikker afstand for mig er indtil videre omkring 15 meter.

Peter Makholm: Version2.dk: Heartbleed-fejlen, nu som tegneserie...

april 11, 2014 - 09:45
Vi har inden for kort tid set tre meget kritiske fejl i forskellige SSL-implementationer. Kan vi bortforklare det med at SSL er kompliceret og at kryptering er for svært? Desvære nej, det er tankevækkende at alle tre fejl grundlæggende set er dårlig programmering af kode der burde være ligetil at...

Poul-Henning Kamp: Varnish4 Release-Party d. 29!

april 10, 2014 - 22:27
Vi ved ikke lige præcis hvor det bliver endnu, men vi ved at vi fejrer release 4.0.0 af Varnish et eller andet sted i København d. 29 april. Tilmelding her Party on! phk

Andreas Bach Aaen: Efteruddannelse uden jordforbindelse?

april 8, 2014 - 21:04

Nej det er ikke mig der er begyndt at få reklamer på hjemmesiden. Jeg gør en del for at slippe for dem, men på min standard browser på arbejdet, der bliver jeg eksponeret hvis jeg lige checker nyhedsstrømmen, mens compileren snurrer. Jeg faldt over ovenstående reklame. Jeg havde netop skrevet et indlæg på min blog om Schukostik og så kom denne. VIA efteruddannelse har fået lavet et reklamefoto, hvor der bliver slået på metaforen, at man sætter stikket i. I min kontekst kan jeg simplethen ikke lade være med at få øje på, at det er en dansk stikkontakt uden jord, som man forsøger, at sætte et Schukostik i. Det kender vi jo allesammen effekten af: man mangler jordforbindelsen. Det var nok ikke lige den metafor VIA efteruddannelse gik efter. Stikket er desuden også drevet 90 grader i forhold til vanlig praksis.

Poul-Henning Kamp: CPU popularitetens forbandelse

april 7, 2014 - 23:03
I dag fylder IBM's S/360 mainframe 50 år. S/360 var den første CPU der blev ramt af popularitetens forbandelse. Kort og godt går forbandelsen ud på at der kommer folk og kaste penge på bordet og siger "Kan I ikke tilføje en instruktion der ..." Mit yndlingseksempel er "MVCOS" instruktionen -- ...

Andreas Bach Aaen: Schukostik i Danmark

april 7, 2014 - 07:00

Jeg hører givetvis til blandt de første private huse, der har valgt, at installere Schuko-stik i  huset. Det blev lovligt at bruge disse i dansk byggeri i efteråret 2012.

Men hvorfor dog bruge schukostik? Der var tre gode grunde for mig.

 1. Jeg kunne være med til at bryde LK’s monopol
 2. Mine kontakter vil passe med de schukostik, der sidder på stort set alle apparater. Alt hvad jeg køber kan sættes direkte i og bliver jordet.
 3. Udvalget er større og der er billigere alternatiiver. Konkret kunne jeg købe Cat 6A edb-stik, der var langt billigere end de tilsvarende i LK’s program. Jeg har også højtaler tilslutninger og USB-opladerstik (5V) direkte monteret i samme Eurodåser i væggen.

Da jeg skulle bygge hus, satte jeg blot det som et krav til elektrikeren, at jeg ville have Schukostik fra Gira. Der er en god håndfuld producenter med ret bredde programmer, men jeg valgte Gira, da deres billige standardserie havde et passende enkelt design, der passer med min smag. Elektrikeren tog fint imod kravet. Deres leverandør Solar havde Gira på programmet, så det kunne jo ikke gå helt galt. Det viste sig dog hurtigt, at Solar fik bestilt de forkerte stumper og havde lang leveringstid selv på noget så simpelt som Eurodåser til indmuring. Dårlig produktkendskab og vejledning generelt. De fleste tyske webbutikker kunne have klaret dette bedre. Selv har jeg benyttet bl.a. Voltus, Alles Mit Stecker, Conrad og Reichelt.

De udførende elektrikere på pladsen synes det var fint at prøve at arbejde med andet end LK, men der er ikke noget fedt i at få ødelagt sin planlægning af lange leveringstider på selv simple stumper. Elektrikeren har derfor ikke lyst til at arbejde mere med andet en LK – lige foreløbigt. Så LK’s konkurrenter skal til at tage hænderne op af lommen hvis de vil ind på det danske marked. De skal nok have fat i et typehusfirma, der arbejder med egne elektrikere. Spare nogle basører på materiellet og lidt på den simplere installation. Det er unægteligt nemmere at bore runde huller til Eurodåserne end det er at lave firkantede huller til LK’s dåser. Slutteligt skal slutbrugerne måske præsenteres for nogle af de mere eksklusive muligheder, som LK ikke kan levere. Man kan også få stik med dansk jord – hvis man ikke er villig til at gå hele vejen men blot bruge de europæiske dåser og materiel.

Hvordan fungerer det så i det daglige? Jo først og fremmest, så har jeg skildt mig af med alle vores gamle forlængerledninger. Her er der gode afsætningsmuligheder. Resten af Danmark har ikke konverteret endnu. En del forlængerledninger vr dog så gamle, at de havde det bedst på genbrugspladsen. En kærkommen oprydning. Og så afsted og købe nye forlængerledninger. Her kommer første reelle problem. Man kan ikke købe Schukoforlængerledninger i Danmark. Supermarkederne og byggemarkederne har dem ikke. De har kun forlængerledniger med Dansk jord eller forlængerledninger uden jord. Modellerne uden jord er de værste for de har oftest et stort rundt stikprop, der ikke kan puttes i Schukostikkene. Jeg er altså endt med at måtte købe forlængerledninger i tyskland. Det samme gælder stikpropperne til de få apparater, der rent faktisk har haft dansk jordstik på. Priserne i webbutikkerne på disse dele er enten lavere eller på samme niveau som i Danmark. Dertil kommer porto og typisk 3 dages levering. Dette skal holdes op imod mange byggehandler indenfor få kilometersafstand der har LK materiel på hylderne. Omvendt har jeg kunne købe smarte stikpropper og forlængerledninger/forgreninger, som ikke findes tilsvarende i LK’s program. For et overblik over stik på det danske marked og hvad der passer sammen, så se her.

Alt er jordet. Det først jeg fandt ud af var, at vores elkedel skulle udskiftes. Den slog HPFI-relæet hver gang vi tændte den. vi havde brugt den i mange år, men aldrig sat i en kontakt hvor dens Schukostik blev jordet.Ellers er det virkeligt en fornøjelse, at kontakterne passer til de apparater man køber.

De håndværkere vi har haft efterfølgende har dog haft problemer. De har haft egne forlængerledninger med – med har ikke kunnet sætte det danske jordstik i. De fleste har dog været håndværkere nok til at finde en løsning. typisk en dansk løsning, hvor de ender med ikke at jorde deres udstyr. En tur til byggemarkedet giver dem jo ikke mulighed for at købe et løst Schukostik til at montere på deres kabeltromle. Så jeg skal nok have lavet en lille Schuko til Dansk jordstik konverter. Nogle håndværkere er dog opdaterede. Jeg har været udsat for at maleren lånte elektrikeren en kabeltromle….

 

Søren Bredlund Caspersen: Ubuntu Global Jam i København

april 4, 2014 - 13:04

I denne weekend afholder vi Ubuntu Global Jam på Frederiksberg.

Vi har fået lov til at låne lokaler hos DitLab på CBS og Jammer fra 13-16 både lørdag og søndag.

Der er mulighed for mange forskellige typer aktiviteter fra bug-arbejde og oversættelse, til support og planlægning af kommende aktiviteter. Måske kan vi få startet det praktiske arbejde, så vi kan få en ordentlig 14.04 Release Party i år?
Det er også muligt at komme forbi og se den kommende Ubuntu 14.04 i aktion, eller så support til dit eksisterende Ubuntu system.
Hvilke aktiviteter vi konkret giver os ud i afhænger selvfølgelig af de fremmødte.

Det er på ingen måde et krav at være tilstede hele dagen, det er helt fint at droppe ind i løbet af dagen.

Adressen er
Howitzvej 60, 2000 Frederiksberg

Se Facebook-begivenheden eller LoCo-portal for yderligere info.

Peter Makholm: Version2.dk: Gør Digital Post til NemMail!

april 2, 2014 - 12:23
Jeg kan godt lide ideen bag NemKonto og NemSMS. Her har det offentlige ikke gået ind og udviklet nogle nye tjenester og trukket dem ned over hovedet på borgeren, istedet har man forsøgt at gøre det let for det offentlige at bruge borgernes eksisterende tjenesteudbydere. Der er sikkert en række fe...

Peter Toft: Far - hvorfor underviser skolen ikke i programmering?

april 2, 2014 - 06:35
Min datter Louise på snart 11 år har spurgt ind til hvad det er "at programmere". Jeg har nævnt at hun selv kan lære at programmere sin computer. Vi havde endelig god luft i weekendprogrammet sidste lørdag, så Louise og jeg satte os med hendes laptop og åbnede hjemmesiden for Scratch. Med Scratch...

Peter Larsen: to yousee or not to yousee wifi hotspot ?

marts 31, 2014 - 13:40

Jeg ved ikke om jeg er synsk, jeg ved ikke om det var for nemt at gætte, jeg ved ikke om datatilsynet var det rigtige sted, jeg ved ikke om jeg nogensinde får noget ud af det, jeg ved ikke om det reelt har et formål, men de. 6 marts skrev jeg til datatilsynet fordi jeg i ren afmagt ikke kunne andet, fordi jeg mente det var urimeligt og fordi jeg følte at det her potentielt set kunne være en sikkerhedsrisiko for private / privatlivets fred ud over det sædvanlige hvis det viste sig at være et issue..

d. 21 marts svarede yousee med de havde lukket mit yousee wifi.

Yousee gambler med vores privatliv og vores privat livs fred.

I dag lukkede yousee så for Yousee Wifi nationalt:

http://www.version2.dk/artikel/yousee-fejl-gav-eksterne-brugere-adgang-til-private-filer-57045

Herunder min kopi af email d. 6 Marts stilet til datatilsynet, datatilsynets svar var at jeg kunne få en telefonisk henvendelse og forklaring af deres holdning i 4 uger frem, jeg har siden da gjort datatilsynet opmærksom på det i pressen fremkommende fakta. og forventer at tale med dem i morgen, sikkert med en afvisning, jeg er også i tvivl om datatilsynet er det rigtige forum, men det var i ren afmagt jeg valgte dem som mål for min klage.

- – -
dt@datatilsynet.dk
dato: 6. marts 2014

Yousee har meddelt mig pr email d. 4 marts at man ønsker at bruge min internet forbindelse til et nationalt wifi accesspoint net

Det er frameldt aktivt samme dag (vedlagt) via deres dertilskrevne link.

Dags dato d. 6. marts er wifi’en aktiveret med åben adgang med login igennem mit accesspoint.

jeg gør det gældende at

1) Jeg har aktivt frasagt mig dette

2) Det virker som en urimelig varslingstid og tidsfrist

3) Jeg opbevarer ting på min privatadresse på disklager som er og kan klassificeres som hemmeligt og såfremt at accesspointet er muligt at hacke og dermed tiltvinge sig adgang til mit netværk. Et ikke utænkeligt scenarie.

http://www.theregister.co.uk/2014/01/06/hacker_backdoors_linksys_netgear_cisco_and_other_routers/

4) Det virker som urimeligt at kunder skal dele den sparsomme båndbredte med udefrakommende når yousee i spidsbelasting har endsige svært ved at give kunderne 10% af deres BETALTE hastighed. Dette kan der nemt findes udsagn på på : https://www.facebook.com/youseedanmark?ref=br_tf

Jeg vil derfor gerne bede om datatilsynets udtalelse om følgende:

Er det ret og rimeligt med en frist på 2 dage til optout?

Er det rimeligt at kunder skal lave optout på et sådan tiltag, burde optin ikke være brugt?

Er der en form for sikkerhed eller garanti (økonomisk) som yousee stiller til rådighed såfremt deres teknik fejler og der dermed kan tiltvinges adgang via det ÅBNE accesspoint til hemmelige dokumenter eller forretningshemmeligheder som må findes på kundens private netværk?

Screenshot af wifi scanner, 00:xx:xx:xx:xx:xx er mit private adgang til wifi / 02:xx:xx:xx:xx:xx er yousee wifi-spot ÅBNE adgang.
Begge er mit youseemodem, fysisk placeret i min ejendom, på mit netværk med fysisk adgang til mit interne netværk omend yousee nok vil påråbe sig at det er det softwaremæssigt sikret fra at kunne tilgå mit netværk.

Poul-Henning Kamp: Hvor er YouSees bøde ?

marts 31, 2014 - 12:14
Hvis et slagteri sender kontamineret fars på markedet og/eller har problemer med egenkontrollen, kan fødevarestyrelsen idømme en bøde. Hvorfor er der ikke en tilsvarende styrelse der kan idømme YouSee en bøde for ikke at have styr på sikkerheden ? Den bedste måde at forbedre IT-sikkerheden, er ...

Henrik Tudborg: vpython - easier virtualenv

marts 31, 2014 - 09:00

I - like most python hackers - use virtualenv on a daily basis. I love virtualenv. It allows me to install packages in a local context, without isolating my development environment completely.

What is vpython

Vpython is a tiny(-ish) bash script to help with your day to day virtualenv needs.

 • You don't have to worry about sourcing the activate script.
 • You don't have to point to your virtualenv path.

just use vpython instead of python to invoke your scripts.

How

Vpython works by looking for at virtualenv directory in the directory of the script you invoke. If not found, it will go up one directory and search in the parent. When vpython detects a virtualenv folder, it will use that folder's configuration to run whatever you asked vpython to run, just like had it been python.

$> vpython path/to/project/script.py

Running vpython with first argument being a directory, it will search for a virtualenv directory, just like when invoking it with a script path. When a virtualenv is found, vpython will invoke the virtualenv's python, handing you a python shell for that virtualenv.

$> vpython path/to/project/

If no arguments are given to vpython, it will use you current working directory to search for a virtualenv path.

$> pwd /home/tbug/src/demo-project > vpython Using virtualenv at "/home/tbug/src/demo-project/.virtualenv" Python 2.7.1+ (r271:86832, Sep 27 2012, 21:12:17) [GCC 4.5.2] on linux2 Type "help", "copyright", "credits" or "license" for more information. >>>

Use vpython --help to see full help text.

$> vpython --help Usage: vpython --help this help vpython --pip </path/to/env> [<pip_ags>...] call the virtualenv pip vpython --install </path/to/new/env> install a new virtualenv vpython --find </path/to/search/for/env> return virtualenv path if found, else exits with non-0 vpython <python_file> call a python file inside a virtualenv vpython <directory> start a python shell inside a virtualenv Usecase

This is our folder structure:

/home/tbug/src/demo-project/ |-- .virtualenv | +-- { regular virtualenv directory structure here } +-- script.py

With regular virtualenv, we would do something like

/home/tbug/src/demo-project $> source .virtualenv/bin/activate /home/tbug/src/demo-project $> python script.py /home/tbug/src/demo-project $> deactivate

and with vpython

/home/tbug/src/demo-project $> vpython script.py

It might not seem like much to save a line (noone deactivates a virtualenv, right?) and you are right.
The strength of vpython is the ability to look up the virtualenv no matter what path is your current working directory, and even if that script is behind a symlink.

Say our script.py is some utility that we want to use all the time. We might link it somewhere on our path, like /usr/local/bin.

But we still need the virtualenv to activate before the script is run?! What do?!

If we use vpython, the virtualenv configuration will be correctly loaded before running our script.

We can even use vpython in the script's shebang.
Pretend this is our script.py, and that it contains something very useful:

#!vpython #imaging that we import something useful from our virtualenv site-packages print "hello vpython world"

Now, if you make that script executable, no matter where you run it from, it will use the correct virtualenv directory. As long as script.py is inside a folder (or subfolder) of a virtualenv directory, it will work.

Let's try symlinking script.py to /usr/local/bin, or wherever you put your stuff:

/home/tbug/src/demo-project $> ln -s `pwd`/script.py /usr/local/bin/script /home/tbug/src/demo-project $> #it is now liked to our path as "script" /home/tbug/src/demo-project $> script Using virtualenv at "/home/tbug/src/demo-project/.virtualenv" hello vpython world

Note that vpython always tell you where it found the running virtualenv. If you don't want that, you can invoke vpython with the -q or --quiet flag.

Installing vpython

Make sure you have a working python and virtualenv installed (vpython will warn you if they are missing, so don't worry).

 1. Clone the repository from github (https://github.com/tbug/tbug.github.io.git).
 2. Run the installer script (vpython/install.sh).
 3. There is no step 3.

The installer will try to place symlinks to the vpython and vpip scripts in ~/bin if it exists, otherwise it will install it to /usr/bin.

Note that if ~/bin exists, it is assumed that it is also on your $PATH.

Updating vpython
 1. cd to the path of the vpython repo clone.
 2. run git pull.
 3. Once again; no step 3.
Starting a new environment

Vpython also contains wrappers for creating and installing packages inside a virtualenv.

/home/tbug/src/demo-project $> vpython --install . New python executable in /home/tbug/src/demo-project/.virtualenv/bin/python Installing setuptools, pip...done.

By default, vpython will install the virtualenv to a folder called .virtualenv. You can change this by setting the ENV_NAME environment variable like this:

/home/tbug/src/demo-project $> ENV_NAME=env vpython --install . New python executable in /home/tbug/src/demo-project/env/bin/python Installing setuptools, pip...done.

It is only necessary to set this when installing a new environment. When using an existing environment, vpython doesn't care about the environment name.

Now that you have a new environment, it is time to install some packages.

/home/tbug/src/demo-project $> vpython --pip . install asynckit

The syntax here is:

vpython --pip (virtualenv lookup path) (pip arguments...)

This is a bit cumbersome, so vpython ships with the vpip helper.

vpip assumes your current directory is where you want to look for a virtualenv, so if your current working directory is somewhere within a virtualenv, you can use vpip just as regular pip:

/home/tbug/src/demo-project $> vpip install asynckit Using virtualenv at "/home/tbug/src/demo-project/.virtualenv" Downloading/unpacking asynckit .............................. Successfully installed asynckit Cleaning up... Something broke!

Oh dear! If you find an error, open an issue, or send me a pull request with a fix.